MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attilának már most aranyat jósolnak az olimpiára

2011.12.31. 15:03 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A mindennapi.hu internetes portál a 2011-es eredmények tükrében kiszámolta, hogy a magyar sportolók négy aranyéremmel, ugyanennyi ezüsttel és öt bronzéremmel zárnak a jövő nyári londoni olimpián.

Ezek az eredmények természetesen csak egy játék részei, hiszen biztos lesz olyan magyar érmes, aki idén nem tudott kiemelkedő eredményt felmutatni, és sajnos az is előfordulhat, hogy olyan versenyző „mond csődöt”, aki idén remekelt.

A négy aranyéremből jut egy a tornász Berki Krisztiánnak, az úszó Gyurta Dánielnek, a női kajak négyesnek, és természetesen Vajda Attilának is.

Berki lólengésben Európa-bajnok lett, a világbajnokságon is a legjobbnak bizonyult és emellett olimpiai kvótát szerzett. Gyurta szintén a világ legjobbja lett, a sanghaji vb-n 200 méteres mellúszásban legyőzte többek között a szám verhetetlennek hitt ikonját a japán Kitadzsima Koszukét.

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Benedek Dalma összeállítású kajak négyes amellett, hogy hatalmas fölénnyel nyert a szegedi MOL kajak-kenu világbajnokságon, négy női kajakos kvótát is szerzett az országnak az olimpiára.

Vajda Attila pedig már az év elején elmondta, idén csak a világbajnokság érdekli. Ennek tudható be, hogy a belgrádi Európa-bajnokságon még a dobogóra sem jutott fel, hiszen a verseny nem illeszkedett be a felkészülésébe.

Ugyanakkor a szegedi viadalon – ami számára duplán hazai pályát jelent – olyan taktikus versenyzéssel lett első, hogy ellenfelei szerint is ezzel a versenyzéssel Londonban is elsőszámú esélyese a férfi kenu egyesek 1000 méteres számának.

Vajda a rajt után „csak” a negyedik helyen állt, de hatalmas versenyzéssel fokozatosan dolgozta le a hátrányát, és 800 méternél szinte állva hagyta a mezőnyt. A beérkezés után olyan feszültség szabadult fel belőle, hogy egy látványos show-műsort adott elő a hajójában, melynek végén a többezres tömeg éljenzése mellett a vízben kötött ki.  

Ezt az ünneplést valószínűleg jövő augusztusban is szívesen megnéznénk a Londontól körülbelül 40 kilométerre található, gyönyörű 400 hektáros park területén lévő Eton Dorney evezős és kajak-kenu központban.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr573507991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása