MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Karácsonykor nagyon érezhető volt édesapám hiánya

2012.01.06. 16:31 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Vajda Attila a karácsonyi szünet után elkezdte a felkészülést a londoni olimpiára. Az olimpiai bajnok kenus nem titkolja, idén mindent alárendel annak, hogy az angol fővárosban ismét a dobogó tetejéről hallgathassa a magyar himnuszt. 

A karácsonya ezúttal más volt, mint a többi, hiszen ez volt az első olyan, amelyen februárban elhunyt édesapja nem lehetett ott. „Nem volt annyira sírós az ünnep, mint vártam, de így is egészen más volt, mint az eddigiek. Nagyon érezhető volt édesapám hiánya, de volt rá tíz hónapunk, hogy rendszerré formáljuk az életünket nélküle és elfogadjuk, hogy nincs” – mondta Vajda. 

Az idei szegedi vb-n parádés versenyzéssel második világbajnoki aranyát is begyűjtő klasszis elmondta, korábban az ünnep során voltak olyan dolgok, melyek mindig az édesapjára vártak, és most furcsa volt nélküle ezeket megcsinálni. 

„A fenyőfa díszítése mindig az övé volt, és ezúttal látszott is, hogy nem olyan szép, mint szokott, kicsit hiányos volt az egész. De a két nővéremmel és édesanyámmal így is szép és teljes volt a karácsonyunk”. 

Attila a szilvesztert Szlovéniában töltötte egy kisebb baráti társasággal. Bár karácsony előtt még úgy gondolta a sérülésveszély miatt nem nagyon fog síelni, végül mégis snowboardozott egy keveset. 

„Csúsztam, de nem sokat. A többiek jóval aktívabbak voltak nálam. Előfordult, hogy én már a nap felénél hazamentem, mert éreztem, hogy elfáradtam” – mondta havas élményeiről. Elismerte, hogy hamar elfáradt, abban az ünnepi lakomák is szerepet játszottak. 

„Sok helyen jártam az ünnepek alatt, és sehol nem mondtam nemet, ha valami finomsággal megkínáltak. A töltött káposzta az egyik kedvencem, és akik ezt tudják, szinte mindenhol azzal vártak. Hiába szeretem, az ünnepek végére már csömöröm lett tőle” – ismerte el gyengéjét. 

Az egyik legjellegzetesebb magyar étel mellett a kacsasültre se tud nemet mondani, így saját bevallása szerint is jó pár kiló felesleggel kezdte el a felkészülést. 

„Érezhető a különbség, alaposan megérzi az ember, ha van rajta némi plusz. Mindig decemberben jön rám az egész éves plusz, de szerencsére 2-3 hónap alatt ledolgozom. Ha akarnám, lemenne egy hónap alatt is, de az akkor az erőm és a munka rovására menne” – mondta Attila. 

A folytatásban természetesen sokkal jobban odafigyel a táplálkozására, és rendszert kialakítani benne, hiszen január végén négy hetes edzőtáborba utazik, és addigra szeretne topformában lenni. 

Bár szilveszterkor soha nem tesz fogadalmat, valószínűleg két dolgot biztos megfogadott, mégpedig, hogy minél előbb leadja a felesleges kilókat és olimpiai győzelme után se mond nemet a töltött káposztára.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr973523970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása