MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila még a futballról is lemond az olimpia miatt

2012.01.25. 09:06 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Vajda Attila teljes intenzitással készül élete harmadik olimpiájára. 2004-ben Athénban meglepetésre bronzérmet szerzett, míg négy évvel később Pekingben a dobogó legfelső fokáról hallgathatta a magyar Himnuszt. Idén őt tartják az elsőszámú esélyesnek, és mint korábban elmondta ez nem nyomasztja, úgy véli, ennyi év után el kell viselnie egy ilyen terhet.

Ugyanakkor vannak olyan dolgok, amire kiemelten kell figyelnie, hiszen egy esetleges betegség vagy sérülés - és az ezzel járó edzéskiesés - fontos tényező lehet a felkészülés során.

„Ezúttal elkerültek a betegségek, bár volt egy időszak, amikor a futást ki kellett hagynom, mert fájt a térdem. A sebész azt mondta, hogy valószínűleg idegi eredetű a gond, de most szerencsére nem fáj, tudom végezni a munkát. Úgy érzem, kicsit hátrébb vagyok, mint szoktam lenni ilyenkor, a keringésemet fel kell hozni, de ez a hónap erre pont jó” – mondta a kétszeres világbajnok kenus.

Attila a kenuzás mellett rendszeresen futballozik is, és nem csak az edzőtáborban, hiszen a pusztamérgesi csapatban igazolt játékos, de emellett is meghatározó szerepet tölt be az együttesben.

„Sajnos az elmúlt időben nem is jártam a csapat tájékán. Pedig kellett volna, hiszen az egyesületnek az elnökhelyettese is vagyok, és amiben tudok, segítek nekik. Szerencsére a csapattársak megértik, hogy az olimpiai felkészülés olykor lemondásokkal jár, így a tavasszal biztos nem számíthatnak rám” – mondta Attila.

„Ugyanakkor megígértem a csapat tagjainak, hogy az olimpia végeztével megyek vissza hozzájuk. Egyrészt nagyon szeretek játszani, másrészt pedig nagyon jó közösségről van szó” – mondta a pekingi olimpia egyetlen egyéni aranyérmese, akiről talán kevesen tudják, hogy a labda iránti vonzalma nem új keletű, hiszen pályafutását labdarúgóként kezdte.

Attila elmondta, a november-december kicsit zsúfolt volt számára a különböző rendezvények miatt, főleg a december sikerült egy kissé fárasztóra, de a januárt megpróbálja maximálisan kihasználni és csak az edzésekre koncentrálni.

„Közel 20 éves sportmúlttal megtanulja az ember az ilyen jellegű felkészüléseket kezelni, tudja miről van szó, és tisztában van vele, hogy ez olykor lemondásokat követel. A testem jelzi, mi fér bele ilyenkor és mik azok a dolgok, amiket most mellőznöm kell” – mondta a felkészülés komolyságáról.
 
Tisztában van vele, hogy az olimpiai felkészülés nem egy évről szól, hanem három év folyamatos felkészülést jelent, de ebből az utolsó időszak munkája a legfontosabb. Éppen ezért edzőjével, Vécsi Viktorral a felkészülés során a már ismert, kitaposott úton járnak majd.

"Régóta ismerjük egymást, ami bevált, jól működik, azt mindig megtartjuk, de persze néhány dolog azért az adott évben változhat, például az egészségi állapot miatt. És Viktornak nemcsak rám, hanem a csoport többi tagjára is oda kell figyelnie, de megoldja" - tette ehhez hozzá Vajda.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr543745337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása