MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila a világtól elzárva készül az idei szezonra

2012.02.16. 09:14 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Vajda Attila február eleje óta Portugáliában edzőtáborozik. Vécsi Viktor csapatát az időjárás ugyan ott se fogadta a kegyeibe, de igyekeznek kihasználni az itthoninál így is jobb körülményeket és a legtöbbet edzeni. 

„Az időjárás eddig nem nagyon kedvezett nekünk, de remélem, ez az állapot hamar megváltozik. Az edzések jól mennek, Viktor keményen fog bennünket, nem hagy számunkra kérdést, hogy mire is készülünk” – összegezte az elmúlt heteket az olimpiai bajnok kenus. 

A körülmények egyébként az időjárást leszámítva megfelelőek, de már erre sem panaszkodnak, hiszen tudják, gyakorlatilag egész Európa fagypont alatt van. A csapat tagjai úgy gondolják, egyszerűen csak pechjük van az időjárással, bár így is „szerencsésnek” érzik magukat, hiszen a reggeli -4és -5 fok után napközben azért 1-7 fok között mozog a hőmérő. 

„A szállás ellenben jó. Egyedül lakom egy 65 nm-es apartman lakásban és igaz, hogy nincs mobilnet és ide vagyok kötve egy székhez, de legalább van valami. Igaz nem egy gyors internet, de legalább van. Előfordult ugyanis, hogy négy napon keresztül nem volt semmi” – világított rá arra, mennyire elveszettnek érzi magát az ember a külvilágtól teljesen elzárva. 

Az edzéseket igyekszenek úgy megoldani, hogy ne a leghidegebb időpontba menjenek, de már sajnos nem tudják tovább húzni 10 óránál, mert egy edzés eléri a két órát is és a reggelitől számítva sok idő telik el és gyakorlatilag ebédre érnek vissza. 

„Délután már fél négykor elmegyünk, hogy a nap legmelegebb óráit is ki tudjuk használni. Ez mondjuk eddig nem sokszor érte el a 10 fokot, de egyszer-egyszer volt már 15 fok is. Úgy éreztük, mint ha szaunában lennénk” – mondta nem kis iróniával a hangjában. 

Magyarán az ebéd és a délutáni edzés között kevés a pihenő és ez megviseli egy kicsit valamennyijük szervezetét. De tisztában vannak vele, miért is hajtanak, és egyikük sem panaszkodik. 

„A maradék szabadidőt, ami még rendelkezésünkre áll, igyekszünk filmekkel, olvasással vagy az internet előtt ülve és a családtagokkal beszélgetve tölteni. Már csak azért is mert a legközelebbi település, ami egy városka - vagy lehet, hogy csak egy nagyobb falú -, az is 10 kilométerre van innen”. 

Gyakorlatilag el vannak zárva mindentől, ahogy Attila fogalmazott "szinte idilli edzőtábori a hangulat". A hétvégéket  éppen ezért próbálják a pihenésre szentelni, majd ha lesz rá módjuk, akkor szeretnének elmenni kirándulni is. 

„Nem messze innen van egy zarándokhely - Fatima - ami érdekel, és szívesen meglátogatnám. Várjuk a jó időt  ami remélhetőleg mihamarabb beköszönt, és bízunk abban, hogy mindent úgy tudunk megcsinálni, ahogy  azt elterveztük, és olyan formába tudunk haza menni, amilyenben  szeretnénk” – összegezte az elmúlt heteket Attila.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr814114657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása