MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila idén újabb díjakat söpörne be

2012.03.24. 14:25 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Vajda Attila jelenleg Portugáliában készül, a NELO hajógyártó cég központjában edzőtáborozik. Nem titkolja, idei legfontosabb terve, hogy Londonban megvédje olimpiai címét. Mint korábban elmondta, idén mindent ennek rendel alá.

A sportolók számára az olimpiai bajnoki címnél nincs szentebb dolog, de Attila már tavaly is olyan eredményeket ért el, amiket más egy egész pályafutás alatt nem tud. Vajda számára 2011-ben a legfontosabb verseny a szegedi világbajnokság volt, melynek két válogatóját, majd 20.000 néző előtt magát a versenyt is megnyerte. (ezzel szerezte meg kvótáját a londoni olimpiára.)

Emellett a versenyidőszak után az SOS Gyermekfalu gyermekeinek egy jól sikerült vízi tábort rendezett a Maty-éren, majd októberben Szingapúrban, a maratoni vb-n egyesben és párosban is rajthoz állt.

A tavalyi év során az Önkéntesség Nagykövetének választották,  harmadik lett az év sportolója választáson, míg az MKKSZ-nél, az MKB-nál és a Dél-Magyarországnál az év sportolója díjat vehette át

Attila pályafutásában nem ritka, hogy díjakkal halmozzák el. Amikor 2004-ben az olimpiai bronzéremmel berobbant a köztudatba, amellett, hogy az Év kenusa lett, a Köztársasági Aranyérdemrend-keresztjét is megkapta.

2006-ban „csak” egy Világkupa arany és egy bronz jött össze, de egy évvel később a világbajnoki és Európa-bajnoki aranyak mellé értelemszerűen a Dél-magyarországnál és a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnél is ő lett Az év sportolója. Emellé megkapta a Príma Primissima Junior díjat is.

2008-ban egy olimpiai és két Világkupa arany után természetesen „mindent vitt”. Ő lett Az Év Férfi Sportolója Magyarországon, és a megkapta A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét, a Pro Universitate-díjat és a Pro Patria, Non Nobis Domine gyűrűt. Emellett a Dél-Magyarország, a Nemzeti sportszövetség és az MKKSZ is Az Év sportolójának választotta.

A hazai szövetségnél egyébként az elmúlt öt évben valamennyi alkalommal őt választották a legjobbnak. Ezt idén egy sikeres olimpiai szerepléssel – ami számára is csak az első helyet jelenti – idén sorozatban a hatodik elsőségét hozhatja.

Elismerései, kitüntetései mellett számos karitatív rendezvényen vesz részt, melyek sikeréről ugyan nincs tárgyi elismerése, de mint korábban mondta, ezeknek a felkéréseket nem is azért teszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr764336020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása