MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila a legnagyobb olimpiai esélyesek között

2012.04.18. 16:15 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Borkai Zsolt hétfőn, sajtóreggelin abból az alkalomból összegezte várakozásait, hogy alig több mint 100 nap múlva kezdődik a londoni olimpia. A MOB vezetője kitért rá, hogy a testület a nyugodt felkészüléshez igyekezett megteremteni minden szükséges feltételt, s örömmel nyugtázta, hogy már 107 sportoló szerzett kvótát.   

Az 1988-ban olimpiai bajnoki címet szerző Borkai a hátralévő időszakra sérülésmentes felkészülést kívánt az összejövetelen nagy számban jelenlévő olimpikonoknak. "A magyar csapatból számosan lehetnek eredményesek Londonban, de szeretném annak fontosságát kiemelni, hogy tiszta körülmények között nyerjünk érmeket, érjünk el szép helyezéseket, és valóban győzzön a jobb" - mondta a MOB első embere.   

A szakemberek – és a sportot kedvelő „laikusok” - a lehetséges aranyérmesek közé sorolják a férfi vízilabdázókat, a tornász Berki Krisztiánt, az úszó Gyurta Dánielt, és természetesen a kajak-kenusoktól is több érmet – elsősorban aranyakat – várnak.

Az egyik legnagyobb esélyesnek éppen Vajda Attilát tartják, aki tavaly augusztusban fantasztikus versenyzéssel nyerte meg a szegedi MOL kajak-kenu világbajnokságot.

Vajda nem titkolja, számára idén az olimpia minden mással szemben előnyt élvez, és a duisburgi világkupára is azzal a céllal utazik, hogy felmérje, hol tartanak ellenfelei. Mint korábban elmondta, egy sportoló számára nem is lehet fontosabb egy olimpiánál, számára is ez a versenyek versenye. 

Ugyanakkor az olimpiai szerepléstől függetlenül 2012 őszétől jelentősebb átalakításon kell átesnie az MKKSZ-nek, sőt tulajdonképpen az egész sportágnak. Erről az elmúlt hétvégén, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közgyűlésén határoztak.

Amint arról a szövetség honlapja is beszámolt, a közgyűlésen Storcz Botond szövetségi kapitány részletesen tájékoztatott a londoni felkészülés jelenlegi állásáról, több felszólalásban pedig már a hosszú távú célok is megjelentek.

Októberben rendkívüli közgyűlést tartanak, majd 2013 elején minden bizonnyal jön a tisztújítás. Mint a beszámolóból kiderül, szeretnék, ha jövő tavaszra már mindenki látná, hogy mik a prioritások, merre és milyen módon próbálnak tovább haladni. A cél egyértelmű, szeretnék, ha a 2016-os olimpián is eredményesen szerepelne a kajak-kenu válogatott.

A hazai szövetség első embere Baráth Etele elmondta, az átalakulás természetesen rengeteg területet érint majd, méghozzá nagyon fontos területeket. Szeretnék, ha a jövőben újfajta támogatási rendszer működne a fiataloknál, amelyik arra ösztönzi a sportolókat, az edzőket és az egyesületeket is, hogy ne hajtsák ki túl korán a tehetségeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr424458704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása