MOL csapat Kenu Blog

Drága mulatság lesz a londoni olimpia

2012.06.07. 13:55 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

London ezekben a napokban leginkább II Erzsébet ünneplésével foglalkozik – 60 éve került trónra -, de természetesen ilyenkor sem álnak le a július 27-én kezdődő olimpia előkészületei. Ennek ékes példája, hogy az elmúlt héten bemutatták az új, speciálisan az olimpiára tervezett és épített terminált a Heathrow repülőtéren

A sátorszerű létesítmény több mint 20 millió fontba került, és mindössze három napig, augusztus 13-tól 15-ig lesz használatban. A BBC tájékoztatása szerint azért csak ebben az időben, mert a játékok augusztus 12-i záróünnepélye után, várhatóan több tízezer utast - sportolókat, vezetőket, médiamunkásokat, szurkolókat - és 37 ezer csomagot ellenőriznek majd itt, járatok azonban nem indulnak az ideiglenes terminálról.

A repülőtér üzemeltetője szerint egyedül augusztus 13-án együttesen 137.800 utazót és 200 ezer csomagot várnak az öt állandó és a most bemutatott olimpiai terminálra, ez 30, illetve 50 ezerrel több, mint egy átlagos napi forgalom.

A július 27-én kezdődő és augusztus 12-ig tartó olimpiára ellátogatók nyolcvan százaléka Heathrow-ra érkezik, és onnan is indul majd haza.

Akik azonban ott lesznek, alaposan a zsebükbe kell nyúlniuk. A szervezők több tízezer szállodai szobát foglaltak le, de még legalább ugyanennyi maradt szabadon. Ezeket – belváros-külváros függvényében - akár minimum kétszer, de inkább négy-ötször drágábban is adhatják az olimpia két hetében.

A brit főváros egyébként is az egyik legdrágább a világon, és ehhez mérték az olimpiai belépők kategóriáját is. A négy évvel korábbi pekingi játékokhoz viszonyítva ugyanis jóval drágábbak lesznek a belépők, és ez sajnos igaz a magyar sikereket ígérő sportágakra is.

Abban nincs semmi meglepő, hogy a megnyitó és a záróünnepségre kíváncsiak a legtöbben. Az előbbire ugyan lehetett kapni – talán egy-két óráig - pár tucat jegyet tízezer forint magasságában is, de aki nem sajnálta rá a pénzt, akár háromnegyed millió forintot is fizethetett érte.

A legtöbb aranyéremmel – köztük remélhetően Vajda Attila újabb olimpiai bajnoki sikerével végződő – kajak-kenu versenyek döntőire még viszonylag „elviselhető” 20-40 ezer forintos jegyek kaphatók – ha még vannak egyáltalán.

Az elmúlt három olimpián diadalmaskodó vízilabdázók esetleges újabb sikerét 50 000 forint körüli összegért nézhetik meg, a jegy ára természetesen a helytől függ. 

A legnagyobb különbség az férfi 100 méteres síkfutás döntőjének időpontjában lesz, hiszen a Wembley stadion legfelső-legszélső sorából akár 20 ezer forintért is látható Usain Bolt alig pár másodperces show-ja, de aki közvetlen közelről akarja látni a jamaicai vágtázót, annak több mint 250 ezer forintot kell letennie az asztalra.

Azonban azok is élvezhetik személyesen az olimpiát, akik nem tudják kifizetni a borsos jegyárakat, hiszen a maratoni futás, az országúti kerékpározás, illetve a Hyde Parkban rendezett triatlonverseny ingyenes lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr424571426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása