MOL csapat Kenu Blog

Az 1000 méter mindenhol, mindenkinek 1000 méter

2012.07.10. 13:11 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

attila_ötös.jpgVajda Attila a kéthetes szolnoki „kitérő” után, továbbra is Szegeden folytatja a felkészülést a harmadik olimpiájára. Az olimpiai címvédő kenus a Maty-éri pályán gyakorol, ami külön m otivációt jelenthet számára, hiszen ugyanitt tavaly világbajnoki címet szerzett, idén pedig a június közepén rendezett válogatón hatalmas fölénnyel nyerte a szám 1000 méteres távját.

Attilát ismerve valószínűleg Szolnokon is emberfeletti munkát végezhetett, de valószínűleg az ingerváltozás jó hatással volt rá, így új élményekkel feltöltődve vethette bele magát az olimpiai felkészülés hajrájába.

Jelenleg a felkészülés azon szakaszában tart, amit a kenusok csak úgy neveznek, hogy most megy fel a pályára, most kezdi el összerakni a pályát. Ez annyit jelent, hogy az elmúlt hetek kemény fizikai munkája után, ezúttal már a rajton, a résztávokon, és az úgynevezett finomhangoláson van a hangsúly.

Semmivel nincs elmaradva, hiszen négy évvel korábban, a felkészülés ezen szakaszában ugyanitt tartott, az eredmény pedig ismert. A felkészüléséből még négy hét van hátra, hiszen ő csak augusztus 4-én indul az angol fővárosba, mivel a kajak-kenu versenyek az utolsó napokban lesznek.

Ugyanakkor elképzelhető, hogy Londonban egy különleges „ellenféllel” is szembe kel néznie. Ugyanis elképzelhető, hogy az olimpia ideje alatt is a mostanihoz hasonló időjárás lehet Nagy-Britanniában. Ez pedig 15 fokot és szinte folyamatos esőzést jelent.

Ez azt jelentheti, hogy az itthoni 30-35 fokban elvégzett felkészülés után, a versenyen közel 20 fokkal kevesebben kell majd versenyezni. Korábban előfordult, hogy egy-egy versenyre előre kimentek akklimatizálódni, most azonban nincs erre lehetőség.

Egy biztos, Attila pályafutása során még nem volt ilyenben része. Ugyanakkor profizmusát ismerve valószínűleg nem sokat foglalkozik a külső körülményekkel, hiszen tisztában van vele, a legnagyobb riválisainak is ilyen időben kell készülnie és mindenki számára furcsa lesz londoni hideg.

Az időjárás csak az angol versenyzőknek jelenthet előnyt, de Attila számában 1000 méteren nincs angol versenyző. Mint azt egy korábbi interjújában elmondta, az 1000 méter mindenhol, mindenkinek 1000 méter.

Attila nem hisz semmilyen kabalában, csak a kemény munkában és a nagyobb világversenyek előtt fogadkozni sem szokott, de még tavasszal elárulta, kisfiának tett egy ígéretet. Megígérte, hogy hazahozza neki az aranyérmet játszani. . . 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr284638942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása