MOL csapat Kenu Blog

Vécsi Viktor már tudja, hogyan nyer olimpiát Vajda Attila Londonban

2012.07.17. 14:48 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

attila_ötös.jpgVajda Attila a kenu egyesek 1000 méteres számában - a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa 500 m-es kajakos duóhoz hasonlóan – címvédőként áll rajthoz a londoni olimpián. Ez lesz a harmadik olimpiája és az athéni bronz valamint a pekingi arany után ő és edzője Vécsi Viktor is bízik benne, hogy sikerül a címvédés. 

Ez pedig nem lesz könnyű, hiszen a „trónjára tör” az üzbég Vadim Menkov, a német Sebastian Brendel, és a spanyol David Cal is. De Attila szerint legalább 6-7 olyan versenyző van, aki esélyes lehet a győzelemre, beleértve magát is.

„Kétszázötven méternél az 5-6 helyen, féltávnál valószínűleg már a negyedik helyen, míg 750 méternél az első két hely valamelyikén fog tartani, hogy aztán a végén elsőként érjen be a célba” – adott előrejelzést a londoni döntőről Vécsi Viktor, Attila edzője.

A szegedi klasszis az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is arra törekszik, hogy négy egyforma 250 métert menjen. Ez eddig bevált, hiszen a tavalyi szegedi vb-n is így nyert és akkor a partról nézve úgy tűnt, mint ha az utolsó 250 méteren állva hagyta volna a mezőnyt. 

Vécsi úgy véli, tanítványa tökéletes felkészülésen van túl, minden munkát zokszó nélkül elvégzett, amit előírt számára, ez pedig nagyban megkönnyítette mindkettejük dolgát.

„Attilának a múlt héten pár napot ki kellett hagynia hátsérülése miatt, de ezért elsősorban én vagyok a felelős. A monoton munka közben engedtem, hogy focizzanak kicsit és itt húzódott meg egy izom a hátában. De kellett, hogy valami mást is csináljanak az edzések között, kocsmába pedig mégse vihettem őket” – mondta Vécsi.

Az edző szerint Attilán nem látszik az olimpia okozta izgalom, és az sem jelent számára nagy terhet, hogy a legnagyobb esélyesek között tartják számon. Vécsi szerint a kajak-kenu versenyekig hátralévő három hét épp elég arra, hogy az összes munkát elvégezzék, amit elterveztek.

„Azt sajnálom csak, hogy nem tudunk előbb kiutazni Londonba. 4-én repülünk ki és 6-án már elő-, és középfutam vár Attilára. Nem is az egyórás időeltolódás miatt kellett volna kicsivel több idő, hanem a biológiai átállásra, hiszen itthon kánikulában edzettünk, míg Londonban elképzelhető, hogy a hazai hőmérséklet fele sem lesz a versenyek ideje alatt” – mondta Vécsi.

Vajda elmondta, egyre többen kérdezik címvédésről, de ő ezt a szót nem igazán szereti, ezért inkább úgy mondja, hogy Londonban újra bajnok lehet. Ugyanakkor tisztában van vele, hogy ehhez ismét végig kell járni azt a nehéz utat, ami a győzelemhez vezet. Tisztában van vele, hogy a pekingi aranyéremhez a mostani megmérettetésnek már semmi köze, hiszen most egy másik olimpián, egészen más körülmények között kell majd helytállnia.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr794662141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása