MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Mindent beletettem, mindent kiadtam magamból

2012.08.24. 14:08 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kenukép.jpgVajda Attilának nem sikerült a címvédés Londonban, hiszen a pekingi bajnok a kenu egyesek 1000 méteres versenyében csak a hatodik helyen végzett. A szegedi klasszis beragadt a rajtnál, és hiába küzdött hatalmasat, végül a hatodik, olimpiai pontszerző helyre tudta berúgni a hajót.

Teljesítményét mindenesetre jól mutatja, hogy szokásos fantasztikus hajráját most is hozta, hiszen az utolsó 250 méteren az övé volt a második legjobb idő, azonban az elmúlt években a vetélytársai annyit fejlődtek, hogy ez, ezúttal a hatodik helyre volt jó.

Attila azonban nincs letörve, úgy érzi mindent megtett a győzelemért a szoros mezőnyben, s négy év múlva visszahódítaná a dobogó legfelső fokát.

“Olyan olimpia van mögöttem, amire azt mondhatom, jó hangulatú volt, frenetikus közönség előtt zajlott. Ha most érmekben nem is mérhető az eredményesség, de helyezésben igen, és úgy érzem, eredményes versenyen vagyok túl” – mondta a szegedma.hu-nak Attila.

Úgy véli azt a munkát, amit beletett, azt a mérhetetlen szeretet, amit itthonról magával vitt, visszatette abba az 1000 és 200 méterbe, amely távokon versenyeztem. „Mindent beletettem, mindent kiadtam magamból – ez most 6. helyre volt elegendő”.

Attila elmondta, felgyorsult a világ, hiszen négy éve még négy kenuszám volt, most már három van, és az 500 méteres táv helyett felkerült a 200-as táv. Éppen ezért várható volt, hogy picit össze fog torlódni a mezőny az 1000 egyesben, az eredmény pedig hűen tükrözi, amit már évekkel ezelőtt is elmondott, hogy potenciálisan van hat olyan versenyző, aki megnyerheti az olimpiát.

“Örülök a közönség fogadtatásának! Jó így hazajönni a szeretteimhez és Szegedre, hogy tudom, milyen sokan szurkoltak, s jó volt úgy elindulni, hogy mindenkitől éreztük a minket körülvevő szeretet” – mondta a világ-, és olimpiai bajnok kenus.

Az olimpia után azonban a munka folytatódik, egy újabb négy éves ciklusnak kezd neki, de még idén is van mit teljesítenie. Indul ugyanis a maratoni válogatón, és bízik benne, hogy sikerül úgy teljesítenie, hogy a világbajnokságon is bizonyíthat. Utána kis pihenés is belefér a programjába, a felkészülést idén később kezdi el, hiszen jövőre az év főversenyének számító világbajnokság is később lesz a megszokottnál. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr644728759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása