MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila idén is indul a Bécs-Pozsony-Budapest ultramaratonin

2012.10.14. 15:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kenukép.jpgOktóber 19. és 23. között immáron 22. alkalommal rendezik meg a Bécs-Pozsony-Budapest ultramaratoni versenyt, amelyen ezúttal két kajak-kenus csapat is rajthoz áll. Az egyik „hajóban” Vajda Attila, a másikban Kammerer Zoltán lesz a vezér.

Amint arról a hazai szövetség hivatalos honlapja beszámolt, a „Kenus Bajnokok Koló emlékére” nevű csapatban Vajda Attila mellett a világbajnok kajakos Beé István, két kiváló kenus, Németh Szabolcs és a 17-szeres maratoni világbajnok Csabai Edvin, valamint Szemán Róbert áll majd rajthoz. Vajdáék minőségi kísérőkben sem szenvednek hiányt: az olimpiai bajnok Horváth Csaba, az olimpiai bronzérmes Kozmann György mellett a világbajnok, jelenleg ifjúsági kapitány Hüttner Csaba segíti kerékpáron a futókat.

Ugyanakkor el kell ismerni, hogy a másik oldal sem gyenge. A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán mellett, a Londonban olimpiai ezüstérmes Pauman Dániel, a maratoni világbajnok Kövér Márton, valamint a hegymászó Mécs László húz futócipőt, s feszegeti a határokat.

Vajda csapata rutinosabbnak mondható, hiszen hetedik alkalommal rajtolnak ezen a versenyen, amely azonban minden évben okoz meglepetést, újdonságot a váltónak. Egy biztos pontja azonban az idén is lesz ennek a versenynek. A záró félmaratoni versenyt ezúttal is a fiatalon elhunyt olimpiai bajnok kenus, Kolonics György emlékének szentelik.

„Minél több kajakost és kenust várunk a záró félmaratonira, ráadásul ebben az évben minden nevező egyesületnél az öt legjobban rászoruló versenyző számára elengedik a nevezési díjat”- árulta el Szemán Róbert.

Vajda Attila tehát már többször indult a versenyen, még akkor is, amikor elmaradt! 2010-ben ugyanis a Magyarországot ért természeti katasztrófák miatt nem rendezték meg a hagyományosnak számító futóversenyt.

Azonban a vörösiszap katasztrófa áldozatai javára, a Magyar Vöröskereszttel együtt adománygyűjtő futást szerveztek, melyen a bajnokok csapata – Vajda Attila (olimpiai- és világbajnok kenus), Kozmann György (olimpiai bronzérmes, világbajnok kenus), Csabai Edvin (tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus), Hüttner Csaba (világ- és Európa-bajnok kenus), Boronkay Péter (világ és Európa-bajnok paratriatlonista), Lindenmayer János (ironman), Ipacs Endre (vb bronzérmes kenus) - összetételben teljesítette a távot.

A bajnokok csapata tavaly is indult, de Attila akkor kihagyta a versenyt, ugyanis október végén Szingapúrban volt jelenése a maratoni kenu világbajnokságon.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr674847707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása