MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Már eveztem, de két pofon jobban esett volna

2012.10.17. 15:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

attila_ötös.jpgVajda Attila csak novemberben kezdi el a felkészülést a következő szezonra, de így is mozgalmas napok vannak mögötte és roppant fárasztó napok várnak rá már ezen a héten is.

Attila az elmúlt héten, mint az SOS Gyermekfalu jótékonysági nagykövete vett részt egy rendezvényen. A fűtéstechnikai iparág egyik meghatározó szereplője, a Vaillant-csoport támogatást nyújtott a battonyai SOS Gyermekfalu teljes fűtési és melegvíz-ellátási rendszerének felújításához.

A közelgő tél előtt a vállalat adományának keretében 16 nevelőcsalád otthonában és a kapcsolódó kiszolgáló épületekben cserélték le az elavult, energiafaló berendezéseket. Az együttműködésről szóló oklevelet a Vaillant csoport és az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának képviselői ünnepélyes keretek között írták alá Budapesten

Pekingi olimpiai bajnokunk 2009 óta látja el a gyermekfalu jótékonysági nagyköveti tisztségét, és min t elmondta, roppant nagy büszkeség számára, hogy anno őt választották meg erre a posztra. Attila mellett Barabás Éva műsorvezető és Kassai Viktor labdarúgó-játékvezető lát el ugyanilyen megbízást.

Attilára a közeljövőben újabb kihívás vár, hiszen idén is részt vesz október 19. és 23. között immáron 22. alkalommal megrendezendő Bécs-Pozsony-Budapest ultramaratoni versenyen. Attila több kajakos és kenus társával fut, a „Kenus Bajnokok Koló emlékére” nevű csapatban.

„Egy nap olyan 20-24 kilométert kell lefutni. Van, amikor többet, de lesz, amikor kevesebbet. Az elmúlt napokban egy kisebb megfázás is nehezített a felkészülésemet, ennek ellenére indulok. Biztos nem fog jól esni, de le kell futni” – mondta Attila.

A jövő évi felkészülést és az érdemi munkát csak novemberben kezdi meg, de már így is evezett. „A múlt héten eveztem, de őszintén megmondom, nem jó szántamból. Valakinek megígértem, és nem akartam cserbenhagyni. A búcsúban két pofon jobban esett volna, mint ez az evezés” – utalt arra, mennyire nem kívánta még a vízi munkát.

Attila a napokban egyeztetett edzőjével Vécsi Viktorral, akivel abban maradtak, hogy a szakember háromfős csapatából ketten már a héten edzésbe állnak, és ha az időjárás engedi akkor vízi edzéseken is részt vesznek.

„Én csak novemberben kezdem el a felkészülést, akkor viszont már nem megyünk vízre, így én az elkövetkezendő hónapokban futással, úszással és kondizással készülök a következő szezonra, azon belül is a brazíliai világbajnokságra” – mondta Attila, aki a legutóbbi szegedi vb-n nyert, így címvédőként indulhat a vb-n. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr144853545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása