MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attilára négy hónap szárazföldi szenvedés vár

2012.11.25. 18:22 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

vajda3.jpgVajda Attila soha nem menekült a munka elől, de azt már korábban elismerte, sokkal jobban szereti a vizes edzéseket, mint a monoton szárazföldi tréningeket. Mivel jön a tél és Magyarország földrajzi fekvése miatt lehetetlen vízre menne, így az elkövetkezendő hónapokban csak a parton lesz alkalma készülni a jövő évre.

Az év elején talán elutazhat egy délebbre fekvő edzőtáborba, de az idei év tapasztalatai alapján az se biztos, hogy jó lesz, hiszen idén Portugáliában is fagypont közeli volt az időjárás, így előfordult, hogy a tréninget azzal kezdte, hogy a jeges vizet kimerte a kenujából.

Attila természetesen továbbra is Vécsi Viktor irányításával dolgozik, és mint a delmagyar.hu-nak elmondta, a szokásos helyszíneket használják, így háromszor úsznak a sportuszodában, míg a további tréningek futással, ergózással és kondizással telnek.

„A többiek már októberben, én viszont november 1-jén kezdtem el a felkészülést. Így nem voltam vízen, míg a társaknak egyszer-kétszer jutott még a tiszai lapátolásból. Négy hónapos a téli munka, azaz az év egyharmadát ezzel töltjük. Ez a tél hosszú lesz. Hozzátartozik a sporthoz, túl kell lenni ezen az időszakon” – mondta az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE versenyzője.

Elárulta, izomlázzal küzd minden testrészében, főleg a lábában, hiszen erre idén még több energiát fordítanak. Bízik benne, hogy március elején eljut egy melegebb égövi edzőtáborba, addig pedig marad ez a fajta szárazföldi munka.

Attila a jövő évi világbajnokságon Rio de Janeiróban szeretné bizonyítani, hogy továbbra is ott van a világ legjobbjai között és az idei olimpián elért hatodik helyezése csak egy kisiklás volt.

„Nem lesz könnyű évünk, de muszáj valahogy visszakerülnöm a dobogóra, a legjobb az első foka lenne, ám nem lesz könnyű. Rengeteg a nyitott kérdés, például nem tudjuk a válogatók rendjét, csak készülünk. Jó lenne elkerülni a stresszelést, az állandó formába hozást” – mondta az olimpiai és világbajnok kenus.

Mint elmondta, a pekingi ötkarikás játékok előtt már a májusi világkupa után azt mondta az akkori szövetségi kapitány, Angyal Zoltán, hogy készüljön az olimpiára, idén viszont ez nem így volt. Tisztában van vele, hogy kell a versenyszituáció, kell az erőfelmérés, de úgy érzi kell a nyugalom, a regenerálódás, a felkészüléshez szükséges idő is. 

Attila elárulta, továbbra is négyéves ciklusban gondolkozik, és fő célja, hogy a riói olimpián –melynek évében éppen krisztusi korba lép – ismét elhódítsa az olimpiai bajnoki címet.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr734922271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: vajda
süti beállítások módosítása