MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila ismét szegény sorsú gyerekeken segített

2012.12.02. 15:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kovacsvajda.jpgA KUL Alapítvány, az elmúlt év példájára, idén, november 25-én is megrendezte jótékonysági vacsoráját és árverezését Budapesten, a gyermekotthonok lakói számára. Az állami gondozásban élő gyermekek számára öt és félmillió forintot gyűjtöttek össze a Kelet-európai Utógondozottakért és Lakóotthonokban Lakókért (KUL) Alapítvány számára rendezett jótékonysági árverésén vasárnap a MOM Parkban.

Az "Álmaink" elnevezésű jótékonysági esten körülbelül húsz állami gondozott gyermek is részt vett, akik nevelőikkel és Till Attilával, Katus Attilával, Dombi Rudolf és Vajda Attila olimpikonokkal, valamint nagy cégek vezetőivel vacsorázhattak együtt egy budai étteremben.

A jótékonysági aukción Dombi Rudolf olimpiai és Európa-bajnok kajakozó felajánlása, egy személyes tavaszi evezés 700 ezer forintért kelt el. Vajda Attila olimpiai bajnok kenus tavaszi közös edzése közel félmillió forintot ért. Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, athéni olimpiai ereklyéjéért, egy névre szóló zsebóráért 650 ezer forintot fizettek.

Emellett Pálos Péter asztaliteniszező paralimpikon mezét, Katus Attila világ- és Európa-bajnok aerobik sportoló személyi edzéseit, támogatói festményeket, ékszereket, valamint a tiszadobi volt állami gondozottak fa munkáit, egy hintalovat és egy békebeli karácsonyfatalpat bocsájtottak árverésre. Az alapítvány a befolyt összeget táboroztatásra és az intézetekbe szervezett évközi programokra költi.

A KUL (Kelet – Európai Utógondozottakért és Lakóotthonokban Lakókért Alapítvány) célja, hogy a fiatalok – elsősorban intézeti – a változó társadalom olyan teljes jogú tagjaivá váljanak, akik képesek, mernek és akarnak változtatni saját életükön.  A gyermekotthonok neveltjei nem csak bűnügyi hírekbe kerülnek be, hanem a KUL Alapítvány segítségével, pozitív, a társadalom felé nyitott programokkal, rendezvényekkel is. A 2007-ben indult alapítvány nyolc otthon rendszeres látogatásával 300 gyerekről gondoskodik.

Attila – aki soha nem kereste a rivaldafényt csak azért, hogy róla írjanak az újságok, inkább eredményeivel szeret a lapok címoldalára kerülni – a tavalyi KUL rendezvényen egy saját készítésű rajzot ajánlott fel.

Peking bajnoka számára egyébként nem szokatlan a jótékonykodás, aminek ékes példája, hogy immár négy éve nagykövete az S. O. S gyermekfalunak, azóta szívén viseli a hátrányos helyzetű gyermekek sorsát, és mint korábban elmondta, roppant nagy büszkeség számára, hogy anno őt választották ki erre a posztra.

De tagja volt 2011-ben a Bajnokok Csapatának, amely a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play díjátadó ünnepségén Fair Play diplomát vehetett át. Vajdáék azért kapta a kitüntető elismerést, mert a kenus Kozmann György vezetésével annak ellenére teljesítették a Bécs és Budapest közötti 330 kilométeres távot október végén, hogy a hagyományos szupermaraton szervezői lemondták a 2010-es viadalt. 

Az olimpiai- és világbajnok sportolókból álló váltó nemes cél érdekében vállalta a több napos teljesítménypróbát, a két főváros közötti úton ugyanis adományokat gyűjtöttek a kolontári és devecseri iszapkárosultak javára.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr934942601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása