MOL csapat Kenu Blog

Vécsi Viktor tudja, hogyan kell visszaállítani Vajda Attila renoméját

2012.12.23. 11:40 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

vajda_szembol.jpgVajda Attila számára nem úgy sikerült a 2012-es év, ahogy azt eltervezte. Az idei esztendő fő versenyén, a londoni olimpián nem sikerült dobogóra kerülnie, hiába volt a kenusok 1000 méteres számának címvédője és egyik favoritja, végül hatodik lett.

Attilának az idei volt a harmadik olimpiája, és amíg Athénban harmadik lett, addig Pekingből a magyar küldöttség egyetlen egyéni aranyérmét nyerve olimpiai bajnokként térhetet haza, így az idei hatodik helyezése önmaga számára is csalódással ért fel.

„Nehéz kikerülni az idei év értékelésénél az olimpiát, hiszen mégiscsak minden arról szólt. Sajnos nekünk nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de nagyon sok tényező együttállása miatt lett ez a 6. hely” – mondta évértékelésében Vécsi Viktor, Vajda edzője.

Az olimpia előtt mindketten bizakodóak voltak, hiszen a négy évvel korábbinál is több munkát és energiát fektettek a felkészülésbe. Vécsi szerint, ha korábban kiutazhattak volna, esetleg más eredmény születik, de mint elmondta, ez csak egy kis szelete annak, hogy nem hozták a várt eredményt.

„Szombaton utaztunk és hétfőn már előfutamot ment Attila. A német Sebastian Brendel 20 centivel volt jobb nála, míg a spanyol David Cal-t 5 méterrel verte, így nem is gondoltunk rá, hogy gond lehet” – mondta a szakember a Londontól 40 km-re nyugatra fekvő Eton Dorney központban rendezett előfutamról.

„Szerdán, a döntőben fizikálisan teljesen rendben volt, de abban az öt percben nem tudott úgy felkészülni mentálisan, ahogy kellett volna. Ez mindkettőnk hibája volt” – mondta Vécsi, aki szerint egy olimpiai döntő mégy egy ilyen rutinos versenyzőnél, is teljesen más idegállapotot követel.

Hogy minden rendben volt fizikálisan, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy 200 méteren remek időt ment Attila, és úgy lett 11. a roppant erős mezőnyben, hogy a számra nem is készültek külön.

Vécsi elmondta, egy ideig segített nekik pszichológus is a mentális felkészülés soráén, de idővel elhagyták őt, azt hitték nélküle is menni fog. „Amikor láttam, hogy nem működik a közös munka, akkor hibáztam, hogy nem erőltettem” – mondta a szakember

„Hazai pályán hiába megy jól, az nem ér fel azzal a stresszhelyzettel, amit egy verseny hoz ki. Egyértelmű célunk, hogy visszaállítsuk Attila renoméját a szurkolóknál, a szponzoroknál. Tavaly világbajnok volt, és úgy érzem nem történt akkora leépülés nála egy év alatt, benne volt, hogy jól szerepeljen” – mondta Vécsi az elkövetkezendő időszak legfontosabb teendőjéről.

A javításra legelőször májusban lesz lehetőség, amikor Szegeden rendezik a kajak-kenu Világkupát, és ahol Attilának a hazai közönség miatt egyébként is mindig „bizonyítania” kell. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr554977614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása