MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila új tetoválással vág neki az idei versenyeknek

2013.04.25. 16:23 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

vajdaninja.jpgVajda Attila egy hónapot töltött Kubában, az elmúlt két hétben azonban már itthon készül az idei szezonra. Az olimpiai bajnok kenus nem volt megelégedve minden körülménnyel a karibi országban, ennek ellenére kellemes emléket is őriz, hiszen az edzőtáborozás ideje alatt ünnepelte 30. születésnapját.

Ennek apropóján Trinidad városában fehér homokos tengerparton köszöntötték fel, de önmagát is meglepte, hiszen egy különleges, ám nagyon szép tetoválással tette emlékezetessé az ünnepet. Mint elmondta, azokat a dolgokat „varratta” magára, amik meghatározták életének első 30 évét.

Attilának eddig is volt már két tetoválása. Az elsőt még 2005-ben 18 évesen egy nonfiguratív ábrát a hátán, (ami szinte az egész hátát lefedi) még 2005-ben készíttetett, majd a Pekingben elért sikerét szerette volna megörökíteni, ami a jobb csuklóján található, hivatalos logónak számító Beijing 2008 felirattal sikerült.

A legújabb tetoválása a bal alkarjára került, és az olimpiai öt karika mellett egy kenulapát, egy gitár található, melyeket egy címerrel ellátott magyar zászló fog közre. Attila úgy véli ezek azok a legfontosabb dolgok melyek az eltelt évek alatt a legfontosabbak voltak számára.

A kenulapátot valószínűleg nem kell megmagyarázni, miként a magyar zászlót sem, hiszen a 2011-es vb-n is nemzeti színű szalaggal volt átkötve a feje. Az olimpiai öt karika sem szorul magyarázatra, hiszen egy olimpiai bajnokról van szó, míg a gitár többek között a 2011-es világbajnokságra is emlékeztetheti, hiszen annak reklámfilmjében épp egy gitárral szerepelt.

Az új tetoválás amolyan „dopping” is számára, hiszen elhelyezkedése miatt a versenyeken evezés közben is mindig láthatja a számára legfontosabb dolgokat. Attila legközelebb Szegeden áll rajthoz a Világkupa versenyen.

Storcz Botond szövetségi kapitány az esemény keddi felvezető sajtótájékoztatóján elmondta, Vajdának nem lett volna kötelező elmenni az április közepén esedékes dunavarsányi időmérő válogatóra, azonban ő mégis elment és a kapitány szerint nagyon jó erőben volt.

A Világkupa válogatója alól felmentést kaptak azok a versenyzők, akik tavaly a londoni olimpián szerepeltek, de az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra már nekik is selejtezniük kell. A kapitány szerint a kétszeres világbajnokra a felmérőn is remeklő Varga Dávid lehet a legveszélyesebb, ennek ellenére úgy véli, nagy meglepetés lenne, ha nem a szegedi klasszis indulna az Eb-n és a vb-n 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr965246832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása