MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: A Világkupán is a legjobbat hozzuk ki magunkból

2013.05.07. 15:35 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

DSC00646.JPGVajda Attila jelenleg Szegeden készül a hétvégén megrendezésre kerülő Világkupára. Az olimpiai bajnok kenus elmondta, jelenleg is munkában van, ennek köszönhetően kicsit fáradt, de nincs mit tenni, hiszen tisztában van vele, nyakukon a verseny.

„Kicsit talán rossz időben van a Világkupa, kevésbé jelent prioritást, hiszen két hét múlva itt a válogató, amely fontosabb abból a szempontból, hogy az egész nyarat meghatározza, hiszen júniusban Eb-t, augusztusban vb-t rendeznek, és mindkettőre ezen lehet kvalifikálni magunkat” – mondta a 30 esztendő klasszis.

Attila szerint a Világkupa amolyan tájékoztató jellegű verseny azzal kapcsolatban, hogy milyen formában vannak a világranglistán Attilához közel álló versenyzők. Úgy véli, el kell dönteni melyik versenyre akarnak igazán formát időzíteni.

„Annak ellenére, hogy nem egészen pihenten várjuk a Világkupát, mindig jó hazai környezetben versenyezni. Ha csak a legutóbbi hazai versenyre gondolok, gyönyörű volt” – emlékezett vissza a 2011-es világbajnokságra, melyet fantasztikus hajrájával nyert meg több ezer őrjöngő magyar szurkoló előtt.

„Tudatosítani kell a szurkolókkal is, hogy ez csak egy állomás az idei évben, a fő verseny augusztusban lesz. Azonban ismerve minket, jó eredményre vagyunk képesek, és szerintem most is a legjobbat hozzuk ki magunkból” – mondta a hazai kajak-kenu szakág sportolóinak elszántságáról.

Attila is megpróbál edzésből Világkupát nyerni. Úgy véli arra is jó lesz a szegedi verseny, hogy találkozzon több nagy riválisával, hiszen többen is lesznek itt azok közül, akik az olimpián előtte végeztek, de lesz olyan is, akit megelőzött. Ami biztos, hogy a spanyolok nem jönnek, ugyanakkor a franciák, akiknek legjobbjával együtt készült Kubában biztos itt lesznek.

Attila a Világkupán – az olimpián indult többi magyar versenyzővel együtt – automatikus induló, de az Eb-re és a vb-re válogatón kell részt vennie. Valószínűleg ezeken is csak megszorongatni tudják, hiszen itthon jelenleg még mindig egyeduralkodó.

„Nagyon nehéz „egyedül” felkészülni. Vannak csapattársaim, de inkább sprinterek vagy maratonos versenyzők, így a felkészülés nem egyszerű. Nehéz így, hogy nem tudnak megszorítani, mert a világban sok jó versenyző van és egyes országokban még a „B-szektor” is nagyon erős” – mondta a pekingi bajnok.

Ugyanakkor jó a kapcsolata a nemzetközi versenyzőkkel, de ennek ellenére nem könnyű edzőpartnert találni.

„Talán emiatt sem sikerült úgy az olimpia, ahogy sikerülhetett volna. Természetesen nem lehet hibáztatni őket, de ez is egy olyan apróság, ami része volt annak az egésznek, ami befolyásolta a tavalyi évet. Most mindenesetre az esélyesek nyugalmával készülök a válogatóra, és szeretném bizonyítani, hogy még mindig a legjobbak között a helyem” – mondta a kétszeres világbajnok. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr605286240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása