MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Olyan verseny volt, ahol még a vesztesnek is jó volt ott lenni

2013.07.26. 13:05 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kenukép.jpgPeking kenus olimpiai bajnoka, Vajda Attila kikapott 1000 méteren a fiatal Vasbányai Henriktől a kajakosok és kenusok Szegeden zajló második válogatóversenyén, de így is ő képviseli Magyarországot az év fő versenyén az augusztus 29. és szeptember 1. között megrendezésre kerülő duisburgi világbajnokságon.

Storcz Botond szövetségi kapitány indoklása szerint, azért nem rendeztek szétlövést az első fordulóban győztes Vajda és Vasbányai között, mert utóbbi inkább az 1000 méteres páros versenyre akar összpontosítani a vb-n. Ugyanakkor 5000 méteren nem volt ellenfele Vajdának, aki az első válogatóhoz hasonlóan diadalmaskodni tudott, így ezen a távon is ő indul a vb-n

„Jó verseny volt, és ezt tényleg őszintén mondom. Olyan verseny volt, ahol még a vesztesnek is jó volt ott lenni. Tudtuk, hogy Henrik jó formában van, de meglepett, hogy ennyire jó volt. Mindketten jól mentünk, nagyon jót versenyeztünk” – mondta Attila az 1000 méteres futamról.

Elmondta, nem befolyásolta a teljesítményét, hogy már a futam előtt tudta, ha Vasbányai nyer, akkor is ő indul a vb-n, ennek ellenére teljes erőbedobással küzdött.

„Az volt a célom, hogy az első két hely valamelyikén érjek be, persze úgy, hogy ha második leszek, akkor csak Henrik előzzön meg. Hiába próbáltam többször is felzárkózni rá, olyan hátszelünk volt, hogy mindig csak megközelíteni tudtam őt, utolérni nem” – mondta a kétszeres világbajnok Vajda. 

Az 5000 méteres versenyről csak annyit mondott, az nagyon fájt számára, de a többi versenyzőnek is. Erről azonban elsősorban a pályaépítők tehettek.

„Valamit rosszul mértek fel, abszurd módon mást néztek és ennek köszönhetően 5000 méter helyett, 5600 métert eveztünk, így a végére valamennyi versenyző elkészült az erejével” – mondta a hosszabb táv „érdekességéről”.

Attila a világbajnokságig először Szegeden, majd a július 29-től Budapesten készül, hogy aztán augusztusban visszatérjen Duisburgba, ahol az első világbajnoki címét szerezte 2007-ben.

A 30 esztendős klasszis a hat évvel ezelőtti döntőben remek pályát ment, és 4:08,563-as idejével, több mint két másodperccel előzte meg a második helyen célba érő szlovák Marián Ostrcilt, és újabb egy másodpercet vert a bronzérmes David Calra.

Valószínűleg külön öröm lehetett számára, hogy ugyanezen a vb-n példaképe Kolonics György is világbajnok lett, a párosok 500 méteres távján Kozmann Györggyel. Ez volt a 2008-ban elhunyt nagyszerű kenus utolsó világversenyen szerzett aranyérme. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr765426832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása