MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila egyszer neves fogorvos akar lenni

2011.01.21. 21:13 | MolCsapatKenu | Szólj hozzá!

 Vajda Attila tisztában van vele, sportolói karrierje sem tart örökké. Tudja jól, még számos nagy verseny vár rá, de már most tervezi az élsport utáni életét. Fogorvosként.

Vajda Attila jelenleg minden energiájával a szegedi kajak-kenu világbajnokságra készül, de már most tisztában van vele, mit akar csinálni sportolói pályafutása után. Jelenleg két egyetemen is tanul - úgy gondolja két diploma jobb az egynél -, de igazából fehér köpenyben képzeli el magát, mint fogorvos.

„Gyerekkorom óta érdekel, és már most tudom, hogy egyszer azzal szeretnék foglalkozni. Az is biztos, hogy fogorvosként is ugyanúgy kell majd dolgozni, mint kenusként. Úgy gondolom a legfontosabb, hogy legyen rendszeresség az ember életében” – mondta Peking ötkarikás bajnoka.

Attila decemberben egy súlyos tüdőgyulladás miatt három hetet ki hagyott, most szinte emberfeletti munkával próbálja behozni az akkor kiesett edzéseket. A felkészülésben egy tatai edzőtáborozás következik, majd február végén négy hétig Portugáliában készül a vb-re, melyen elsősorban az 1000 méteres egyesre koncentrál.

Vajda számára egyébként is különös jelentőséggel bír a szegedi verseny, hiszen ő is a csongrádi megyeszékhelyen él, így szinte hazai környezetben indulhat majd a Maty-éren.

„Ha abbahagyom a versenysportot, valamit akkor is fogok sportolni, nem akarok nagyon gyorsan megpocakosodni. A testsúlyom biztos így is nőni fog, de aztán beáll egy szintre, amit tartani tudok”.

Azonban ez még messze van, mint elmondta nem tervezi még a visszavonulást, és időpontot se jelölt meg. Nem köti olimpiához, világbajnoksághoz vagy évszámhoz, addig szeretne versenyezni, amíg látja értelmét.

„Remélem majd fogorvosként is sikeres leszek, és egy idő után a munkám miatt jönnek hozzám, nem csak azért, hogy elmondhassák, a korábbi olimpiai bajnok kenus tömte be a bal felső négyest” – mondta Vajda. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr472603800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása