MOL csapat Kenu Blog

Sok vagy kevés 332 millió forint?

2011.02.03. 00:00 | MolCsapatKenu | Szólj hozzá!

 Az olimpiát megelőző évben a Kajak-Kenu Szövetség kapta a legtöbb állami támogatást, ők azonban úgy érzik mégis kevesebbet kaptak, mint tavaly.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) még a múlt héten rendkívüli ülésen döntött az olimpiai felkészülési támogatásokról, a sportolói és edzői ösztöndíjakról. A tavalyihoz képest csaknem egymilliárddal több, 2.1 milliárd forint jut a célra.

A sportágak vezetői próbálták úgy elosztani a pénzt, hogy minden olyan sportág kapjon, melynek versenyzői részt vettek a 2008-as pekingi játékokon és van esélyük a londoni kvalifikációra is. Az elmúlt évek eredményei és az idei feladatok tükrében – Szegeden kajak-kenu vb lesz - a legmagasabb, 332 millió forintos támogatást a kajak-kenu kapta.

A bizottság számításai szerint a Pekingben az aranyérmek kétharmadát nyert sportág kapja a legtöbb pénzt, 317 millió után, idén 15 millióval többet. A sportág képviselői mégis reklamálnak, úgy érzik 20 millióval kevesebbet kaptak, mint tavaly.

Schmidt Gábor, a szövetség főtitkára szerint is az idei több támogatás, igazából kevesebb, mint a tavalyi.

Schmidt szerint hiába kapták meg a 332 milliót, ebben benne van az olimpiai felkészülésre szánt összeg, ide tartozik a működési támogatásra szánt összeg és ebből kellene kigazdálkodniuk a sportág utánpótlás-nevelő programjait is.

Tavaly még ezen felül kaptak az úgynevezett London-programból is, de miután ez megszünt, így összességében húszmillióval kevesebbet kaptak. A főtitkár szerint nehéz döntés előtt állnak, de a jelenlegi helyzetben úgy fest, az utánpótlástól kell elszippantani, hogy betöümjék a lyukakat.

Abban nem lehet vita, hogy az olimpiai felkészülés a legfontosabb, ezen belül az idei szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokság, de ugyancsak nem két fillér az edzőtáborok finanszírozása és a megfelelő orvosi háttér megteremtése.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr382634792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása