MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila is tagja a londoni „elitcsapatnak”

2011.03.16. 20:52 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Vajda Attila két hete a portugáliai Aveiróban készül az idei szezonra. A népszerű kenus teljes odaadással végzi az edzéseket, hiszen idén szűkebb hazájában, Szegeden rendezik a világbajnokságot.

Amellett, hogy ős-szegediként mindennél nagyobb benne a bizonyítási vágy, külön doppingolhatja, hogy a világbajnokság egyben kvalifikációs verseny is a 2012-es londoni olimpiára.

Attilát külön motiválhatja, hogy a héten meglátogatja őket Storcz Botond szövetségi kapitány is. A korábbi háromszoros olimpiai bajnok kajakos ezt megelőzően a törökországi Antalyában készülő kajakos különítményt látogatta meg, így a Pekingben aranyérmes Kovács-Janics páros után a másik olimpiai bajnoki címet nyert versenyző felkészülését is megnézi.

Természetesen az edzőtáborban látottakból sok következtetést nem lehet levonni, hiszen a felkészülés közepén járnak a versenyzők, a csúcsformát majd a nyáron kell hozniuk. Ugyanakkor nem elhanyagolható, hogy a versenyzők legalább nyílt vízen gyakorolhatnak, amire az itthoni februári fagyok miatt egyébként nem lett volna lehetőségük.

Vajda egyébként minden energiájával a felkészülésre koncentrálhat, és ebben jelentős szerepe van a MOB-nak. A testület elnöksége ugyanis úgy határozott, létrehoz egy „elitcsapatot”, amelynek tagjai - edzőikkel együtt - a londoni olimpia előtt a sikeres szereplés reményében minden támogatást megkapnak.

Ennek az elitcsapatnak a Peking óta világbajnoki címet szerzett versenyzők, valamint az előző olimpia egyéni érmesei lesznek a tagjai. Így természetesen a 2008-ban az Év sportolója címet is elnyert, olimpiai és világbajnok Vajda Attila is tagja.

Az olimpiai bizottság döntése alapján, a legjobb tíznek tartott, és olimpiai éremesélyesnek titulált versenyző, az ötkarikás felkészülés során 400 ezer forintos ösztöndíjat kap. Ez Attila esetében teljesen reális elvárásnak tűnik, hiszen a londoni lesz a harmadik olimpiája, és 29 évesen valószínűleg élete formájában száll majd hajóba az 500 nap múlva kezdődő játékokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr972745519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása