MOL csapat Kenu Blog

Kovács István három kajak-kenu aranyat vár Londonban

2011.03.22. 00:46 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A 2012-es olimpiára nem csak a sportolók, hanem a sportvezetők is készülnek. A MOB ennek megfelelően egyes sportolókat kiemelten támogat, hogy a felkészülésük alatt semmi mással ne kelljen foglalkozniuk.

Az olimpiát azonban megelőzi még az idei szegedi világbajnokság, amely egyben kvalifikációs verseny is a londoni játékokra. Természetesen a hazai versenyre is jelentős elvárások vannak a magyar versenyzőkel szemben.

Kovács István korábbi ökölvívó olimpiai bajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja is nagy reményekkel várja az augusztusi MOL kajak-kenu világbajnokságot. Kovács a világbajnokság hivatalos oldalán megjelent interjújában elmondta, a hazai vb igazi ráhangolódás lesz a londoni olimpiára.

Kokó szerint egy évvel az olimpia előtt nem létezhet olyan sportesemény Magyarországon, ami egy sportvezetőt vagy szurkolót ne hozna lázba. Ez kiemelten igaz a kajak-kenura, amely jelentős részt vállal a magyar sport olimpiai eredményességében.

A korábbi népszerű sportoló szerint a világbajnokság igazi ráhangolódás lesz a londoni játékokra. Úgy véli augusztusban a versenyzők igazi aranyesővel kényeztetnek el bennünket, és ezek az eredmények egyértelművé tehetik olimpiai vágyainkat is.

Kovács azonban tovább tekint Szegednél és úgy véli Londonban is jelentős sikereket érhetnek el a kajakosok és a kenusok. Az aranyakat ő is elsősorban Kovács Katalintól, Janics Natasától és Vajda Attilától várja, de úgy gondolja nem elképzelhetetlen, hogy mások is meglepetést okozhatnak. Mindenesetre bízik benne, hogy Londonban – csak úgy, mint Pekingben – meglesz a sportág három olimpiai aranyérme.

Ezt nem csak a hagyományok miatt mondja, de mint egykori élsportoló, tisztában van vele, az egyébként közvetlen, vidám, rendkívül nyitott sportolók, kőkemény felkészülés után állnak rajthoz. Éppen ezért úgy véli, hogy ne csak az olimpia idején, hanem az azt megelőző időszakban is nagy figyelmet kapjon a kajak-kenu.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr312760967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása