MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila jól tudja, mennyi munkára van szüksége

2011.04.11. 21:50 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Vajda Attila jelenleg itthon készül, mint elmondta, a májusi versenyek előtt, elsősorban a felgyorsítás, a pályán való mozgás, az úgynevezett kiélezés a cél. Az ehhez szükséges erőnléti alapokat már megkapta a négyhetes portugáliai edzőtábor során.

„Portugáliában egy a külvilágtól teljesen elszeparált edzőtáborban voltunk. Tíz kilométerre volt a legközelebbi falu és mivel nem volt nálunk autó, így összesen, ha kétszer mentünk be vásárolni valami ajándékot. Akkor is csak azért, mert a szövetség vezetői autókkal jöttek, és bevittek” – elevenítette fel az edzőtáborozás talán legkellemetlenebb részét.

Ennek ellenére élete egyik legjobb táborozásának tartja, hiszen remek körülmények között, jó időben és nagy vízen tréningezhettek. Szabadidejükben – ahogy ez a sportolóknál szokás – természetesen sportoltak, teniszeztek, futballoztak.

„Azért leginkább pihentünk a szabadidőnkben, hiszen átlagban olyan heti 130 kilométert eveztünk. Délelőtt vízen voltunk, délután meg ehhez jött a konditermi edzés, vagy a futás” – mondta Vajda.

A májusi szezonkezdetig itthon – Szegeden – készül, és mint mondta igyekszik egy napot se kihagyni, hiszen tudja, ha lazsál, vagy nem teszi oda magát rendesen, saját magával tesz rosszat.

„Tudom jól, hogy szükség van ennyi munkára. Olyan az egész, mint egy nagy zsák, amiben minden fakkot meg kell tölteni. Jelenleg az erőnlét, a kilométergyűjtés, meg vannak töltve, most a finomításon van a hangsúly. Megéri telerakni a zsákot, mert akkor előbb-utóbb ki is lehet venni belőle valamit” – mondta el ars poeticáját a felkészülésről.

Attila valószínűleg az augusztusi szegedi világbajnokságon akar előhúzni valami nagyot abból a zsákból. Számára – ősszegediként – ez az év legfontosabb viadala. Ez persze nem is csoda, hiszen a magyarországi viadal egyben olimpiai kvalifikációs verseny is. Addig azonban még számos verseny vár rá, az egyik legnagyobb erőfelmérő a júniusi belgrádi Európa-bajnokság lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr922818737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása