MOL csapat Kenu Blog

Kitüntetés, faültetés, párosozás

2011.04.26. 22:56 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Mozgalmas napokon van túl Vajda Attila. Amellett, hogy az olimpiai bajnok kenus keményen edz a belgrádi Eb-re, valamint az augusztusi szegedi világbajnokságra, számos esemény történik vele.

 Még tavaly ősszel tagja volt annak a sportolókból álló csapatnak, mely lefutotta az egyébként elhalasztott Bécs-Pozony-Budapest szupermaratont. A többnyire kajakosokból, kenusokból álló társaság a magyarországi vöröskereszttel karöltve adománygyűjtő futást szervezett a vörösiszap katasztrófa áldozatainak javára.

A kezdeményezés sikerét bizonyítja, hogy a 330 kilométeres futásuk alatt, több mint hárommillió forint pénzadományt és ugyanennyi értékű termékadományt gyűjtöttek. A cselekedet nem hagyta hidegen a Magyar Olimpiai Bizottságot sem, amely ezt Fair Play trófeával ismerte el.

A díjátadót a MOB 1967 óta minden évben megrendezi, ezúttal minden díjazott személyesen vette át az elismerést a Művészetek Palotájában. Az esemény rangját jól mutatja, hogy Borkai Zsolt MOB-elnök mellett részt vett rajta Molnár Zoltán MOB-főtitkár, Szekeres Pál helyettes államtitkár, és Kamuti Jenő, a Magyar és egyben a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke is.

Attila egyébként nem szeret a médiában szerepelni, de ha valaki vagy valami megsegítéséről van szó, szívesen vesz részt bármilyen rendezvényen. Így volt ez a múlt héten Szegeden is, ahol a Föld Napját ünnepelték.

A Móra Ferenc Múzeum előtti területen tartott egész napos rendezvényen Attila több más szegedi kötődésű sportolóval ültetett fákat a múzeum épülete körül.

Emellett természetesen a sportélet sem áll meg Attilával, hiszen az eddig általában egyes versenyzőnek elkönyvelt kenus a tervek szerint a május eleji szegedi válogatón Varga Dáviddal párosban is elindulna.

Nem ismeretlen számára a társ a hajóban, hiszen ifiként Jób Mártonnal Európa-bajnok lett. Az új hajó mindenki meglepetésére nagyon jól ment még edzőik szerint is úgy tűnt, mint ha már korábban is együtt készültek volna.

Varga a poznani vb-n 10. lett Széles Gáborral, Attilával azonban már a negyedik összeülés alkalmával legyőzték a 2009-ben Európa-bajnok Sáfrán testvéreket. Az olimpiai bajnok szerint nem kell túlértékelni ezt a sikert, de örül, hogy alig pár edzés után ilyen jól működnek együtt és már a szezon elején ennyire jók.

Az mindenesetre örömteli, hogy bő egy évvel a londoni olimpia előtt négy éremesélyes egység (Vajdáékon kívül Sáfránék, az olimpiai bronzérmes Kozzmann György, Kiss Tamás páros, és a vb-harmadik Tóth Márton, Mike Róbert kettős) van a kenu párosok mezőnyében.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr102858003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása