MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila is indul az előolimpián

2011.08.31. 10:16 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A hétvégén Londonban az olimpiai kajak-kenu versenyeknek is helyt adó London melletti versenypályán rendezik a kajakosok és kenusok előolimpiáját. Az olimpiai és világbajnokokkal teletűzdelt magyar delegáció szerdán reggel indul útnak, a 2012-es londoni olimpia tesztversenyére.

A hazai szövetség honlapja szerint a viadal csütörtöktől vasárnapig tart a London melletti Eton Dorney evezős és kajak-kenu központban. A pálya egy gyönyörű 400 hektáros park területén található, Londontól mintegy 40 kilométerre nyugatra. Az előolimpia legfontosabb célja, hogy a válogatott versenyzők feltérképezzék a körülményeket, a pályát és a szállást.

Storcz Botond szövetségi kapitány elmondta, a tesztversenyeken az egyes és páros olimpiai számokban rendeznek versenyeket, melyekhez az indulókat meghívásos alapon gyűjtötték össze.

A magyar csapatban számos olyan versenyző szerepel, aki már bizonyított idén a belgrádi Európa-bajnokságon, vagy a két hete megrendezett szegedi MOL kajak-kenu világbajnokságon. Így a legtöbben már elkezdték a jól megérdemelt pihenőjüket, az előolimpiára senki nem készül külön, ezért ezúttal nem is az eredmények a legfontosabbak.

Storcz szerint a legfontosabb cél, hogy a sportolók megismerjék, felmérjék a körülményeket, a versenypályát, a szállást, az étkezést, hogy jövőre már ne az ismeretlenbe utazzanak.

A magyar csapat tagjaként kiutazik szinte az összes friss szegedi világbajnok, a Tóth Dávid, Kulifai Tamás összeállítású férfi kajak páros kivételével ott lesz Kozák Danuta, Kovács Katalin, Csipes Tamara, Szabó Gabriella, Benedek Dalma és Vajda Attila is.

De megnézheti, tesztelheti az olimpiai helyszínt Paksy Tímea, Molnár Péter, Sík Márton, Beé István, Dombi Rudolf, Kökény Roland, Dombvári Bence, Bozsik Attila, Kammerer Zoltán és Vereckei Ákos is.

Vajda Attila számára nem lesz ismeretlen a pálya, hiszen tavaly október elején eltöltött már egy hetet Londonban, hogy feltérképezze a jövőre esedékes ötkarikás játékok kajak-kenu pályáját.

„Igényes, szép, de még van mit fejleszteni rajta, pedig már 2006-ban átadták. Szerencsére még van két év az olimpiáig. Első látásra nagyon furcsa, hogy egysíkú és nincsenek mellette dombok. Még fákat se nagyon látni, inkább csak cserjéket. Ettől függetlenül szép. Még nem eveztem rajta, de ránézésre jó” – mondta akkor a pályáról.

Attila egyébként már korábban is járt Londonban és már sok mindent látott, de mindig szeret visszatérni, a körbe járni a várost, megnézni a fontosabb helyszíneket.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr963192294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása