MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila saját rajzával jótékonykodott

2011.12.18. 13:01 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Vajda Attila sosem kereste a rivaldafényt csak azért, hogy róla írjanak az újságok. Az olimpiai bajnok kenus inkább eredményeivel szeret a lapok címoldalára kerülni. Mint korábban elmondta, nem szereti azokat az embereket, akik úgy „adják el” magukat, hogy nincs mögöttük semmilyen teljesítmény. Éppen ezért többnyire nem is adja a nevét az ilyen „celeb” rendezvényekhez, csak ha olyan témával találkozik, amely őz is megérinti. 

A szegedi MOL kajak-kenu világbajnokságon élete második világbajnoki címét megnyerő Vajda a múlt héten azonban részt vett egy jótékonysági vacsorán, ahol több más hírességgel együtt szerepelt. Az eseményen sportolók, gazdasági, közéleti szereplők és a Hűvösvölgyi Gyermekotthon lakói találkozhattak egymással. 

A gyermekotthonok lakóit segítő KUL Alapítvány által rendezett vacsorán és az azt követő árverésen a jelenlegi gazdasági válság és a megszorítások ellenére is, 3 és félmillió forint gyűlt össze gyermekotthonokban élő gyerekek támogatására. 

A jótékonysági árverésen előfordult, hogy többszázezer forintot is fizettek a licitálók a Hűvösvölgyi Gyermekotthon, vagy egy-egy híresség saját maga által elkészített ajándéktárgyáért. 

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint Vajda Attila egy saját készítésű rajzot ajánlott fel és arra is ígéretet tett, hogy a győztes licitálót jövő nyáron, az olimpia után elviszi kenuzni. Az eseményen a népszerű kenus mellett tiszteletét tette Dr. Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke is. 

Az árverés után a nevelőotthon lakói az általuk írt és játszott, profi színészek segítségével megvalósított „Minden út hazafut” című színdarabot adták elő, mellyel több sikeres fellépés után itt is sikert arattak. 

Az esemény érdekessége, hogy tavaly is egy sportoló festménye volt a fő szenzáció. Akkor a harmincegyszeres világbajnok Kovács Katalin által készített kép kétmillió forintért kelt el. 

Vajda számára egyébként nem szokatlan a jótékonykodás, aminek ékes példája, hogy az év elején ő is tagja volt a Bajnokok Csapatának, amely a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play díjátadó ünnepségén Fair Play diplomát vehetett át. 

Ezen a rendezvényen minden évben olyan sportolókat díjaznak, akik sportszerűségből jelesre vizsgáznak. Vajdáék azért kapták a kitüntető elismerést, mert a kenus Kozmann György vezetésével annak ellenére teljesítették a Bécs és Budapest közötti 330 kilométeres távot október végén, hogy a hagyományos szupermaraton szervezői lemondták a 2010-es viadalt. 

Az olimpiai- és világbajnok sportolókból álló váltó nemes cél érdekében vállalta a több napos teljesítménypróbát, a két főváros közötti úton ugyanis adományokat gyűjtöttek a kolontári és devecseri iszapkárosultak javára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr343471537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása