MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Szerencse volt, ha nem kellett szenvedni a széllel, hullámokkal

2012.03.03. 06:50 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Véget ért Vajda Attila portugáliai edzőtáborozásának első fele, az olimpiai bajnok kenus négy hét után öt napot itthon töltött, hogy a hétvégén már újra a NELO hajógyártó cég Montebelo Aguieirában lévő központi edzőtáborában rója a kilométereket. 

„Ezúttal nem nagyon esett jól hazajönni, mert itthon vissza kellett nyúlni a téli programhoz, azaz futás, erősítés és úszás volt a program. Annyira elszoktam tőle, hogy az első két nap még izomlázam is lett az úszástól” – mondta utólag már nevetve Vajda. 

Pedig a kinti táborozás sem a várt portugál tavaszban történt. Az első héten olyan hideg volt, előfordult, hogy 0 fokban eveztek. A második hét egy kicsivel jobb volt, akkor a hat fok volt a „csúcshőmérséklet”, de a hét vége felé már elkezdett kicsit melegedni az idő. A harmadik hétre kicsivel jobb idő lett, a reggeli hideg után délelőtt 7-8 délután 12-13 fok volt. 

„A jó idővel azonban jött a szél is, ami ismét megnehezítette a munkát. Két edzést ki kellett hagynom, akkora hullámok voltak, nem lehetett vízre menni. Egyik társam meg is fázott, neki egy hetet ki kellett hagynia a felkészülésből” – mondta a kétszeres világbajnok. 

Tisztában van vele, hogy egész Európát sújtotta a februári hideg, és nem is trópusi 40 fokra vágyott, de annak nem örült, hogy csak az utolsó hét hozott kellemes 16-18 fokos időjárást. Arra nem is gondolt, hogy a négy hét alatt, mindössze két nap lesz, amikor pólóban evezhet. 

„Az időjárás ellenére megcsináltunk mindent, amit elterveztünk nem kellett leadnunk az edzésszámból, csak a komfortzónánkból kellett kilépni elég határozottan. Hetente mintegy 130 kilométert eveztünk, szerencsére amikor időre kellett hat kilométereket mennem, azokon a napokon nem kellett szenvedni a széllel, hullámokkal”. 

Maga az edzőtábor a világtól meglehetősen távol és elzártan található, így a kevés szabadidejükben nem sok szórakozási lehetőségük volt. A szórakozást mindössze egy biliárdasztal és egy focipálya jelentette. 

Attila nem tudja mennyire lesz más az edzőtáborozás második része, abban azonban biztos, hogy annál hidegebb nem lehet, mint az előző négy hétben volt. Csapattársának, Horváth Gábornak egész más jellegű edzéseket kell csinálnia, hiszen ő a 200 méterre készül és neki korábban lesz a válogató versenye, mint Vajdának, akire elsősorban résztávos edzések várnak. . 

Az itthon töltött négy nap azért nem csak edzésből állt, Attila a négy hét alatt felgyülemlett elintéznivalók mellett egy motivációs tréninget is tartott az egyik mobilszolgáltatónál, ahol hatalmas sikert aratott, és kisfia első születésnapját is megünnepelte.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr254284055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása