MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila a pekingi aranyak dupláját reméli Londonban

2012.05.23. 15:55 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Az elmúlt héten kisebb vihart kavart az olimpiai bajnok Vajda Attila nyilatkozata. Peking olimpiai bajnoka nemtetszésének adott hangot, mert nem teljesen elégedett azzal a figyelemmel, amit az olimpia évében kap a Magyar Kajak-kenu Szövetségtől.

Mindezt tette úgy, hogy a megelőző hétvégén hatalmas fölénnyel megnyerte a kajak-kenusok idei első versenyét, a szegedi felmérőn. Az előfutamát legalább 5 hajóhosszal nyerte, míg a döntőben 5 másodpercet, mintegy három hajóhosszt vert a második helyezettre.

„Nem akartam én senkit megbántani, megkérdeztek valamiről, én pedig elmondtam a véleményem. Azt most is tartom, hogy a jelenlegi rendszerben nem azokat segítik, akiknek a leginkább valós esélye van az eredményes szereplésre” – mondta tömören a harmadik olimpiájára készülő kenus.

Vajda jelenleg a hétvégi duisburgi Világkupára készül, vagy ahogy ő fogalmazott: „Megnézem a többieket”. Ami annyit tesz, felméri, hol tartanak a felkészülésben legfőbb riválisai, a spanyol Cal, vagy az üzbég Menkov.

Szakemberek szerint hármójuk közt dőlhet el az olimpiai bajnoki cím, Londonban, de Attila úgy véli a német és a kanadai riválisra is figyelni kell, nehogy meglepetést okozzanak. Attila a felkészülés alatt természetesen időt szakított arra, hogy megnézze a hétvégi válogatót a Maty-éren.

„Nagyon nagy meglepetés csak a nőknél volt, hiszen senki nem gondolta, hogy az Amerikából hazajött Fazekas Krisztina ennyire „megkeveri” a mezőnyt. Valamennyi számban dobogóra ált ahol elindult, így alapos fejtörést okoz majd a kapitánynak a csapathajók kialakításában” – mondta Vajda.

A londoni olimpia magyar esélyeiről egyelőre még nem akart beszélni, mint mondta még sok sportágban most is zajlanak versenyek, selejtezők, úgy véli július végéig egyébként is még sok idő van hátra, bármi történhet.

„Annak azért örülök, hogy a szegedi súlyemelő Nagy Péter kijutott, bízom benne, hogy legalább az egyik fogásban maradandót tud alkotni. Összességében remélem, hogy jobbak leszünk, mint négy éve” – mondta a szintén szegedi kötődésű klasszis.

Négy éve a magyar delegáció három aranyérmet szerzett, Attilán kívül a Kovács, Janics női kajak páros, valamint a férfi vízilabda-válogatott hallgathatta a dobogó tetejéről a Himnuszt. „Nem szeretek tippelni, ezért inkább csak reménykedem, hogy kétszer annyi aranyat szerzünk, mint Pekingben. Remélem közte egy férfi 1000 méteres kenu arannyal” - mondta sokat sejtetően.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr244533315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása