MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila a Maty-érről Szolnokra költözött

2012.07.03. 13:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

vajda_szembol.jpgGőzerővel zajlik a felkészülése Vajda Attilának a közelgő olimpiára. A szegediek büszkesége olimpiai bajnoki címvédőként utazik a nyári játékokra, ahol kimondva kimondatlanul mindenki a címvédést várja el tőle. Vajdát az elvárások nem bénítják, mestere szerint hozzáállása és munkája példa értékű.

A szegedi Maty-ért hátra hagyva a múlt héten és ezen a héten is Szolnokon készül a C1-1000 méter olimpiai címvédője, Vajda Attila. A szegedi kenus és csapata azért utazott Szolnokra, mert a felkészülés jelen stádiumában a hosszú edzések kapnak főszerepet, és míg a Maty-éren két kilométerenként fordulni kell, addig a szolnoki holtágon 14 kilométeren át zavartalanul lehet végezni a munkát.

„Az volt a terv, hogy egy kicsit kiszakadjunk a saját környezetünkből – mondja el a „költözés” okát Vécsi Viktor, Attila edzője. A Maty-éren fordulni kell, it Szolnokon viszont van egy hosszú holtág, jókat lehet evezni rajta. Persze az utolsó két hétre azért visszatérünk a szokott környezetükhöz, de akkor már pályákat megyünk, így arra a Maty-ér a legjobb helyszín.”

Vajda Attila a kenusok közül egyedüliként képviseli majd hazánkat a londoni olimpián. A szegedi versenyző mindkét válogatóversenyt megnyerte, méghozzá imponáló magabiztossággal, ellenfelei még megközelíteni sem tudták. Az olimpiai és kétszeres világbajnok kenus az Európa-bajnokságra nem utazott el, ugyanis stábjával közösen úgy döntöttek, hogy az csak megzavarná a londoni felkészülést.

„A válogató simának tűnt, de nem sokat foglalkozunk vele, a rákövetkező hétfőn elkezdtük az olimpiai felkészülést. A válogató után egy héttel kezdődött az Eb, ami miatt rövid gyors edzéseket kellett volna tartanunk, ráadásul az utazás, a szállodázás felesleges fáradtsággal járt volna, és akkor még arról nem is beszéltem, hogy az olimpiai felkészüléséből másfél hét kimaradt volna. Nem tartottuk ésszerűnek, hogy az Eb-n induljunk. – mesélte el a kontinenstornától való távolmaradás okát Vécsi Viktor.

Vajda Attila egy hónappal az olimpia előtt jelenleg hosszú edzésekkel készül, edzője szerint remek formában van. A keringése kiváló, a fizikuma úgy szintén. Amire oda kell figyelni, lásd étkezés, a pihenő időszak megfelelő eltöltése, az étrend szigorú betartása, arra az olimpiai bajnok nagy odafigyelést fordít. A munkához való hozzáállása példa értékű, Vécsi szerint tanítványa tudja, mire készül, és tudja, hogy ezért mit kell megtennie, tisztában van azzal, hogy az olimpiai címvédés lemondásokkal jár. Szabadidőből nincs sok, ami meg van, azt a nagy hőségre való tekintettel, Attila úgy is pihenéssel tölti.

„Attila mentálisan is nagyon rendben van, nagyon akarja a sikert, csinálja, nem kell buzdítani, nem kell motiválni, érzi, hogy mi következik. Eltökélt a címvédés érdekében.” – mondja Vajda mestere.

Ami pedig a londoni indulást illeti, Vajda Attila és csapata a tervek szerint augusztus 4-én indul volna az olimpia helyszínére, de Vécsi Viktor ezt későinek véli, ezért szeretne két nappal korábban nekivágni Londonnak. A szövetség a hírek szerint nem gördít akadályt a kérés elé, így Vajdáék augusztus 2-án csütörtökön elindulhatnak Londonba. Addig viszont nincs pihenés, csak kőkemény edzések vannak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr424625658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása