MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila bebizonyítaná, helye van a világbajnoki dobogón

2013.01.24. 15:22 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

adreas dittmer.jpgVajda Attila jelenleg Tatán készül az idei szezonra, de ebben a két hétben nem megszokott mesterével, Vécsi Viktorral, hanem Ludasi Róbert irányításával. Természetesen nincs semmi gondja Vécsivel – furcsa is lenne, hiszen 2008-ban vele nyert olimpiai aranyérmet – egyszerűen csak úgy érezte, kicsit más jellegű munkára is szüksége van az egyhangú szárazföldi tréningek között.

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy Ludasi csapata Tatán készül, ahol ideális körülmények és remek kiszolgálás mellett készülhetnek. A mesteredző nem lepődött meg Vajda megkeresésén, hiszen tavaly is volt már náluk két hétig tréningezni. A mostani elgondolás sem egy hírtelen ötlet volt, hiszen Attila már ősszel jelezte, ha lesz a tatai felkészülés idén is szívesen részt venne rajta.

A tragikusan elhunyt Kolonics György egykori edzője szerint Vajda jelenléte az ő tanítványainak is jót tesz, hiszen a személyisége, a munkamorálja a fiatalok számára húzóerő. Ugyanakkor Vajdára is jó hatással lehetnek a fiatalok, hiszen ellenük is szeretné bizonyítani, hogy még mindig a világ egyik legjobb kenusa.

Igaz ezt, jelenleg csak futásban, úszásban és a konditeremben tudja, hiszen a vízi edzések majd csak hónapok múlva kezdődnek. „Más és több ingert kapok, mint Szegeden. A munka is más jellegű, a minőség mellett a mennyiségre is nagyon odafigyelünk” – mondta Vajda.

Tisztában van vele, hiába utazott ki Londonba nagy esélyesként, és hiába adott ki magából mindent, a kenu egyesek 1000 méteres döntőjében szerzett hatodik helye sokak számára – és neki is – csalódással ért fel.

„Motivációban egyébként nincs hiány, hiszen jön az Európa-bajnokság, majd a duisburgi világbajnokság, ahol bebizonyítom, hogy még mindig helyem van a dobogón, a dobogóra való vagyok, annak is a legfelső fokán. Világbajnok akarok lenni”.

Attila úgy érzi nem szabad őt leírni, hiszen még további jelentős tervei vannak a kenuzásban. Egyébként is szüksége van rá a hazai kenusportnak, hiszen jelenleg nem sok fiatal akarja őt letaszítani a trónjáról. Ilyen kevés versenyző a kenusok felnőtt mezőnyében rég nem volt, hiszen az olimpián is egyedül Vajda Attila képviselte Magyarországot.

Ez főleg annak fényében szomorú, hogy a 2000-es Sydney-i olimpián még két aranyérmet nyertünk kenuban. A Novák, Pulai páros mellett az azóta tragikusan elhunyt Kolonics György egyesben állhatott a dobogó tetejére. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr425040843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása