MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila a felkészülés során szinte rosszul lett a nagy melegtől

2013.08.04. 12:19 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

vajdaninja.jpgAz olimpiai bajnok kenus Vajda Attila elszántan készül az év fő versenyére az augusztus 29. és szeptember 1. között megrendezésre kerülő duisburgi világbajnokságra. A pekingi olimpia legjobb kenusa ezen a héten, Budapesten edzőtáborozik, de mint elmondta, a meleg itt is olyan elviselhetetlen, mint szűkebb hazájában Szegeden.

„Nehezen viselem ezt a meleget. A résztávos edzéseken szinte rosszul lettünk ebben a nagy hőségben, annyira, hogy én még hánytam is. Úgy érzem abszurdum ez az időjárás, de én egyébként is olyan vagyok, hogy 23 foka alatt fázom, 34 fok felett pedig melegem van” – mondta Attila.

Ilyenkor nem tudnak mit csinálni, mint az egyes távok között lehűtik magukat, ami ebben az esetben azt jelenti, vizet fröcskölnek magukra, esetleg a sapkájukat mártják a vízbe. Ahogy Attila mondta, a processzorokat is le kell néha hűteni.

„Egyelőre csak a felkészülést nehezíti meg a nagy hőség, de az időjárás a vb-n is döntő befolyással bírhat. Nem szerencsés, ha a felkészülés és a verseny között nagy a hőmérsékleti különbség. Ha választanom kell, inkább hidegebből melegbe megyek, mert azt sokkal jobb, könnyebb megoldani. Ha meleg van, bevizezem a ruhámat, amivel kellemessé tudom tenni a versenyhez” – mondta Attila.

Ez egyébként Pekingben is bejött neki. Akkor jeges vízben volt a ruhája az olimpiai finálé előtt, és így vette fel. Attila szerint ez a megoldás a verseny 20 percére éppen kellemes hőmérsékleten tartotta a ruháját. Ugyanakkor Londonban ennek az ellenkezője történt, hiszen az itthoni 30 fok feletti felkészülés után, ott 20 fok körüli hőmérsékletben kellett versenyeznie.

„Ez a meleg élettanilag sem egyszerű, hiszen még pihenni sem könnyű, nem hogy dolgozni. Jelenleg „elszegődtem” megszokott edzőmtől Vécsi Viktortól, Budapesten készülök a kenu páros tagjaival, mert Szegeden nem maradt senki, akivel edzhetnék” – mondta Attila arról, miért készül ezen a héten a fővárosban.

„Estére alaposan elfáradunk, néha úgy eldőlünk, mint egy krumplis zsák. Ez az elvégzett munka mellett annak is köszönhető, hogy Budapesten jóval keményebb a víz. Bízom benne, hogy a jövő heti munka talán kicsit könnyebb lesz. Csak Duisburgban a vb-n derül ki, hogy ez a munka mire lesz elég, de úgy gondolom az a legjobb, ha addig is minden erőmmel küzdök” – mondta Attila arról, hogy az időjárás mellett a víz is okozhat kellemetlen meglepetéseket a felkészülés során.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr515444522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása