MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Két érmet szeretnék a vb-ről

2013.08.28. 09:12 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

vajdaninja.jpgHétfőn csapatbemutató sajtótájékoztatót tartott a kajak-kenu szövetség, hiszen a legjobb hazai kajakosok és kenusok kedden már útra keltek Duisburgba, a mától vasárnapig tartó világbajnokságra. Vajda Attila optimistán várja a ma kezdődő eseményt, hiszen egyrészt jó formában van, másrészt kellemes emlékei vannak a legutóbbi németországi vb-ről.

Storcz Botond szövetségi kapitány úgy fogalmazott, 8-10 érmet vár, és bízik benne valamennyi szakágnak sikerül éremmel zárnia a viadalt. A háromszoros olimpiai bajnok kapitány úgy fogalmazott, a három aranyérmet hozó, júniusi, portugáliai kontinensviadalon sok ziccer kimaradt, s most reméli, hogy a kapufáról befelé pattan majd a labda.

A kenusoknál – az elmúlt tíz évhez hasonlóan – ismét Vajda Attila az, akitől elsősorban érmet várnak. A népszerű kenus 1000 méteren címvédőként áll rajthoz, hiszen a legutóbbi szegedi világbajnokságon hatalmas hajrájának köszönhetően diadalmaskodni tudott. (Tavaly az olimpia évében nem rendeztek világbajnokságot.)

„Annyiban lesz más ez a vb az előzőtől és az olimpiától, hogy máshol lesz. De komolyra fordítva a szót, azért is más lesz, mert ezúttal két számban indulok. Két éve a versenyprogram miatt nem engedték, hogy 5000 méteren is rajthoz álljak, most viszont lesz rá lehetőségem” – mondta a kétszeres világbajnok.

Vajda szerint az olimpián diadalmaskodó német Sebastian Brendel valószínűleg hazai pályán is bizonyítani akar, ugyanakkor benne is ég a bizonyítási vágy és nagyon meg akarja fogni a németet. Azonban tisztában van vele, hogy ezer méteren nagyon erős a mezőny, a várható döntősök mindegyike éremesélyesnek számít.

Úgy véli Brendel mellett a francia versenyzőre érdemes figyelni. Az ő felkészülésében Attilának is jelentős szerepe volt, hiszen a télen három héten keresztül együtt készültek Kubában. Persze nem lehet „figyelmen kívül hagyni” az üzbég Menkovot és a spanyol Cal-t sem. Elárulta, Duisburgban ezer és ötezer méteren is dobogóra várja magát, és bízik benne, hogy két éremmel jöhet haza.

A pályáról Attila elmondta, nagyon szép helyen van, - nemrég újították fel, készült egy felevező sáv is - erdő veszi körbe, de így is eléggé időjárásfüggő, a szélirány változó, mindenféle lehet. „Ennek ellenére nem tud akkora szél lenni, hogy irreálissá tegye a versenyzést, mint történt az a portugáliai Eb-n” – mondta Attila arról, mennyire befolyásolhat egy versenyt az időjárás. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr925481472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása