MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila maratonikkal piheni ki az évet

2013.10.23. 15:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

vajdaninja.jpgVajda Attila számára remekül zárult az idei szezon, hiszen a duisburgi világbajnokságon megvédte világbajnoki címét. Ezzel nem csak jelezte, hogy a tavalyi olimpia csak kisiklás volt, de bebizonyította, továbbra is számolni kell vele, mint a világ egyik legjobb kenusával.

Ezek után akár lábat lógatva is ülhetne a tengerparton, ő azonban újabb kihívásokat keres. Október második hétvégéjén például az SOS Gyermekfalu váltójának tagjaként részt vett a 28. SPAR Budapest Maratonon, majd szokásához híven ezen a héten fut a Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratonin is.

„A Spar maratont csapatként csináltuk meg edzés jelleggel. Minden nap futok, a versenyre készülve volt olyan hétvége, hogy 20 kilométert futottam edzés gyanánt” – mondta a háromszoros világbajnok.

Vajda számára a Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratoni sem újdonság, hiszen az elmúlt években többször is indult a viadalon. A verseny október 23-án nemzetközi félmaratonnal zárul, melyhez bárki csatlakozhat. A félmaraton hagyományosan Kolonics György Emlékfutás is egyben, hiszen a szervezők „Befutó Koló Emlékére” elnevezéssel az október 23-i futószakaszt Kolonics György emlékének ajánlják.

A 320 kilométeres Bécs-Pozsony-Budapest Ultramaratonon a kenus Bajnokok csapatát, olyan nevek alkotják, mint Vajda Attila (olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok, kétszeres Európa-bajnok kenus), Csabai Edvin (tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus), Beé István (ötszörös világbajnok és ötszörös Európa-bajnok kajakos) és Kövér Márton (kétszeres világbajnok maratoni kenus). A kenusok két nap után a hetedik helyen álltak.

„Mentálisan kell elhatározni az egészet, hiszen nagyon hosszú távokat kell futni. Nem olyan egyszerű, két órán keresztül folyamatosan futni. Erre fel kell készülni, hogy agyban is ott legyél, hiszen az első 5 kilométer gyorsan eltelik, a hetediknél viszont már jön az első holtpont, majd 12 kilométer körül még egy holtpont” – mondta Peking olimpiai bajnoka a legnagyobb nehézségekről.

„Noha vannak kísérők kerékpárral, maga a csapat csak a kezdésnél van együtt, hiszen mindenki résztávokat fut. Hamar szétszakad a mezőny és előfordulhat, hogy egy órán át is egyedül futsz, se előtted se mögötted senki. Ilyenkor valakit utolérni külön motivációt jelent. A legnagyobb baj, hogy hiába veszel fel egy tempót, azt nem lehet tartani a hosszú futásoknál. Így ha már lefutottál 8-9 kilométert, elkezdesz lassulni és aztán fél perccel rosszabb 1000-et futsz. Ilyenkor kell, hogy szóljon valaki, bíztassa a versenyzőket, ne adják fel a küzdelmet” – mondta Vajda. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr215595293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása